26. joulukuuta 2015

Ihanaa joulua kaikille!

Hejsan! Hyvää joulua kaikille munkin puolesta ja vanhojen tapojeni mukaan pari päivää aikataulusta jäljessä. Oon niin innoissani joulusta ja siitä että voin taas pitkästä aikaa postata blogiin, mutta koska tahdon omistaa tämän postauksen jouluhömpälle niin sanon vain lyhyesti, että en ole postannut sen vuoksi ettei mulla ollut kameraa.

Mun aatto alkoi kuten jo useampana aikaisempana vuonna sillä, että olin aamulla töissä hautausmaalla. Sen jälkeen kävelin kotia ja patistelin pikkuveljeä ylös jotta päästiin lähtemään isän luo. Isän luona istuskeltiin pari tuntia ja puuhailtiin niitä näitä. Syötiin jonkun verran jo isän luona, mutta vähän isompi jouluruoka oli sitte vasta kotona äidin luona. Syötiin seiskan pintaan, juotiin viiniä ja juteltiin, syötiin vielä jälkkäriksi piparipohjaista piirakkaa ja levättiin. Sen jälkeen noin puoliyhdeksältä illalla jaettiin lahjat. Ja sitten piti syödä lisää, suklaata meinaan. Meillä tuo varsinainen joulun vietto alkaa siis vasta varsin myöhään, mikä selittänee näiden kuvien pimeyttä! Sellanen joulu meillä on.
Yläpuolella komeilee meidän ''joulukuusi''. Tosiasiassa tuo kuusi on tuossa nurkassa ympäri vuoden ja näin jouluisin siihen vain lisätään pari piparminttutankoa. 
Äiti on aivan hömpsähtäny iittalan kastehelmi-sarjaan, joten tänä vuonna meidän joulupöytää koristi useampi kastehelmi-sarjan tuikkukippo. Pakko tähän väliin sanoa, että tästä äipän villityksestä johtuen ostinkin hänelle lahjaksi kastehelmikulhon!
Näistä parista kuvasta näky vähän meidän joulupöydän tavallisimpia antimia: kinkkua, perunasalaattia, italiansalaattia, lohta, sienisalaattia, valkosipulikermaperunoita sekä aivan perus kermaperunoita ja tietenkin niitä muita laatikoita, joista mä en henkilökohtasesti kauheasti nauti.. 
Mitä teillä syödään jouluisin? Ja mitkä on teidän lempparit? Oma lemppari on ehdottomasti tuo perunasalaatti ja nuo kermaperunat... onneks niitä saa syödä ihan kyllästymiseen asti! 
''Onnellisia ovat ne jotka eivät pelkää tulla lähelle ja olla lähellä'' Tommy Tabermann
Tämä oli mun eka joulu 18-vuotiaana, mikä tarkottaa että mäkin pääsin maistelemaan erilaisia viinejä... siitäpä johtuen mulla vaihtukin lasi pari kertaa illan aikana. Mikäli joku vain ihmetteli, että miksi kuvissa näkyy kahta erilaista lasia. Vaikka mummo kuinka jankutti että punaviini ei ole hyvää niin mun oli itsepäisenä pässinä pakko sitä kuitenki kokeilla, vain todetakseni itsekin että juu, pahaa on. 

Mä lähden huomenna tuhlailemaan ikeaan mun joululahjarahoja.
Hyvää joulua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti