7. huhtikuuta 2016

Ted Baker ja -20kg

Tämä on sellanen asia josta en oo tähän mennessä vielä sosiaalisessa mediassa mitään sanonu, toki tarkimmat on varmasti huomanneet sen kuvista ja ihmiset jotka näkee mua irl on tottakai tajunneet kans. 2015 kesällä painoin about 75kg, eli olin oikeasti ylipainonen. En toki mitenkään hälyttävän paljon, mutta sen verran että se häiritsi mulla itelläni päivittäin, en tykänny kattoa itteäni peilistä ollenkaan. Kävin jopa aikasemmin siinä keväällä 2015 terveydenhoitajalla puhumassa ruokajutuista ja liikkumisesta, mutten vielä sillon saanut otettua itteäni niskasta kiinni.
En osaa selittää oikeen että mitä siinä tarkalleen tapahtu, mutta jotenki vaan tajusin että vihdoin täytyy tulla muutosta tohon syömiseen. Ja niin mä aloin 2015 heinäkuun puolessa välissä tarkkailemaan mun annoskokoja. Mun annoskoot ei välttämättä vielä alkumetreillä ollut mitään kovin ihanteellisia siltikään, mutta vähän pienempiä kuin aikasemmin. Miten pienensin annoskokoja? - Otin sen verran ruokaa ku olisin normaalistikin ottanut, mutta laitoin aina sitte jonkin verran takasin siitä lautaselta. Puhun nyt ihan muutamista haarukallisista, sillä mun täyty totuttaa mun masu pikkuhiljaa pienempiin annoksiin, jottei tuu järkyttävää näläntunnetta. En tällöin vielä syönyt ees kauhean monipuolisesti, tavotteena oli vaan pudottaa painoa.
Kaikista keskeisintä mun painonpudotuksen kannalta kuitenkin varmaan oli se, että vähensin herkkuja. Päätin että syön herkkuja vaan perjantaisin. Tää pitää sisällään kaikki ruokapaikat, alkoholijuomat, karkit, leivonnaiset jne. Pari poikkeusta oon kuitenkin sallinut itelleni, esim lomilla on tullut herkuteltua parinakin päivänä.  Yksi asia mistä oikeastaan taisin alottaa painonpudotuksen, oli limsojen korvaaminen vissyllä. Samalla mäkeen lens myös mehut ynnä muut. En sanoisi että mun ylipaino johtu siitä, että olisin juonut itessään limsaa niin paljon, vaan siitä, että se jatkuva hörppäily sai mun kehon tottumaan sokerin saantiin, että sitä oli sitten pakko saada jatkuvasti, josta seurasi että söin enemmän herkkuja.

Alkutalvesta meillä oli hyvinvointipäivä koululla, jossa sitten tyrkättiin kouraan kaikennäkösiä pillereitä. Saatiin mm. d-vitamiinia testattavaksi sekä kalsiumtabletteja. Tää jotenkin herätti mun mielenkiintoa muuhunkin kuin vaan siihen laihuttamiseen. Muutama päivä tämän jälkeen ostinkin d-vitamiineja, joissa oli samassa kalsium. Sen lisäksi että aloin vetää kaikennäkösiä pillereitä monipuolistin mun ruokavaliotani, aloin syödä salaattia ruuan kanssa aina kun vaan oli mahdollista ja lisäsin hedelmien määrää kans. Jouluun mennessä mulla olikin pudonnut painoa sen vähän alta 20kg, vaikea sanoa tarkkoja lukuja, mutta varmaan about 18kg.
Viime kuukausina mun paino on ollut aikalailla sen 51-54kg, riippuen ihan siitä että mihin aikaan päivästä katon painon. En edelleenkään urheile oikeastaan ollenkaan, oon edelleen todella laiska mutta sitä korvaa vähän se että syön todella monipuolisesti ja terveellisesti, lukuunottamatta tota perjantaita. Ihan viimeviikkoinakin oon alkanut perehtyyn lisää esim siihen, että kuinka paljon pitäis proteiinia esimerkiks saada, eli yritän oikeasti perehtyä siihen että miten mun tulisi syödä.

En pari vuotta sitten uskonut, että koskaan jakaisin mun painoa netissä, en koskaan oo tainnut kirjottaa näin avoimesti jostain mun kohtaamasta haasteesta. Enkä varmaan koskaan oo kirjottanut näin pitkää ostosten esittely -postausta! Päätin siis tosiaan tän tippuneen reilun 20kg takia hemmotella itseäni tossa hieman ennen penkkareita, ostin nimittäin Ted Bakerilta uimapuvun - 110e , laukun - 55e  ja cover up -hameen - 90e. Tänä kesänä mä oikeasti haluan mennä rannalle. 

5 kommenttia:

 1. Olis ollu kiva nähä ennen/jälkeen kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aach ymmärrän, mulla oli aikasemmin jotain kuvia niiltä ajoilta kun olin ylipainonen, mutta sitte tuossa viime vuoden loppupuolella taisin poistella ne ku ajattelin etten blogiin enää kirjottele tai muutenkaan haluais että kukaan näkee niitä, jotenki ällötti katella niitä kuvia :s
   Nyt kyllä vähän harmittaa ettei oo jäljellä, ennen/jälkeen kollaasi ois ollu hyvä, ois oikeen kunnolla näkyny ero.

   Poista
 2. Ihanan avoin postaus! Tää tuo itselle tosi paljon motivaatiota terveellisen elämäntyylin löytämiseen ja jatkamiseen! Ja tuo uimapuku on täyttä rakkautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos todella paljon <3 Kannattaa ehdottomasti jatkaa, mä voin ainaki sanoa etten oo koskaan tuntenu itteäni yhtä terveeksi henkisesti tai fyysisesti kuin nyt!

   Poista
 3. Aivan uskomaton määrä mitä pudotit! pelkällä ruokavaliolla..👏🏼🙌🏼 olen nähny sut joskus ajat sitten livenä ja en olisi ikinä arvannut sun painoa oikein, näytit nimittäin kuitenkin todella normaalilta!☺️ ihana kuulla kuitenki että sä oot saanu aikaseks jotain mistä nautit ja tuut paremmalle fiilikselle! tsemppiä jatkolle ja terveellisen ruokavalion ylläpidolle!

  VastaaPoista